Buiten Beleven naam
kleinschalige opvang voor peuters


Buiten spelen en jezelf zijn! 
.Wortelklimmen Dicht bij ons huis zijn er heuvelrijke bossen met beekjes, uiterwaarden, kleine parken en natuurterreintjes. Een weelde die heel veel ruimte biedt om te bewegen, te ontdekken en voor gevarieerd spel. Vallen en opstaan, vies worden en jezelf wassen; het hoort er allemaal bij. Buiten worden de seizoenen echt beleefd. Je voelt de zon, de kou, de regen, de sneeuw en de wind op je gezicht en door je haren. Je ruikt de vele geuren en proeft pure smaken.

Voor alle kinderen is de natuur een walhalla om hun eigen lijf en bewegingsmogelijkheden te leren kennen. En op een manier die tegemoet komt aan zowel rustige als beweeglijke kinderen. Zo kan het kind zijn eigen lichaam en grenzen leren kennen, creatief en sociaal bezig zijn en is er ook de ruimte om je terug te trekken en even alleen te spelen. Maar minstens zo belangrijk is dat we bij een vuurtje of binnen in huis lekker warm kunnen worden, slapen of rusten, ontspannen Ún lekker eten. 

Het kinderhuis, de tuin en de kleine groep bootsen samen een gezinssituatie na. Daarmee kan ik kinderen zowel veiligheid als stimulans bieden. Om samen dingen voor elkaar te krijgen Ún ruimte te bieden aan het oefenen van vaardigheden die het kind aan kan. Zelfvertrouwen ontwikkelen.    
Kinderen krijgen daardoor de ruimte om te zijn, gezien te worden en zich in eigen tempo te ontwikkelen.