Buiten Beleven naam
kleinschalige opvang voor peuters


Jennie Simons
.Jennie Ik ben Jennie Simons. Ik ben afgestudeerd als ecoloog en heb ruim 15 jaar en met plezier en veel mensen samengewerkt aan ecologisch herstel van rivieren en oevers, procesinnovatie en internationale trainingen. Gaandeweg kreeg ik weer meer behoefte aan contact met de dagelijkse praktijk, de menselijke maat en de natuur. Verrijkt door een opleiding biologische landbouw, heb ik gekozen voor kleinschalige kinderopvang waarin het buiten zijn in de natuur een belangrijke rol speelt.

Ik ben moeder van een zoon (2007). De ontwikkeling van het hele jonge kind naar uiteindelijk volwassen mens vind ik een feest om te mogen meebeleven en te begeleiden. De natuur, bewegen, dansen, zingen, knutselen, houtbewerken, eten en buiten zijn, vormt een deel van mijn leven en kan allemaal samen met kinderen. De kinderen vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie en creativiteit. Ik leer minstens zo veel als zij!

Als pedagoog vind ik het belangrijk om kinderen de weldaad van licht, de frisse lucht en de ruimte om te bewegen cadeau te geven. De natuur, de seizoenen, het water, het zand, de bloemen, beesten en bomen zijn onze bondgenoten. Het lichaam en de zintuigen van de kinderen zelf, gaan buiten aan het werk om prikkels uit hun dagelijkse leven in beweging te zetten en te verwerken. Het spel, de bewegingen en activiteiten ontstaan vaak intu´tief en vanuit de kinderen zelf. Ik begeleid, stimuleer en stuur waar nodig bij. Met als bedding veilige en heldere grenzen, een ritmische opbouw van de dag en de zekerheid van goede verzorging en biologisch eten.